Bine ați venit!

Categorii

Găseşte produse după

Preț

29Lei - 17640Lei

Inaltime

Plati sigure 100%

Firma de incredere

Panouri solare apa calda

 

   Ce trebuie sa stii inainte sa alegi panoul solar pentru apa calda?

 
 

Panourile solare pentru apa calda sunt solutia cea mai eficienta pentru tine, cu zero costuri pentru intretinere. Acestea sunt de doua tipuri: presurizate si nepresurizate si se dimensioneaza in functie de numarul de persoane din gospodarie.

 

Panourile solare presurizate se diferentiaza prin tehnologia heat pipe, iar presiune de la retea v-a fi si presiune de la consumator. Astfel nu este nevoie sa fie montat la o inaltime anume, se pot monta chiar si pe sol.

 

Un alt avantaj este dat de durata de utilizare, avand in vedere ca tuburile nu contina apa, ci alt tub din cupru, acesta nu trebuie golit pe timp de iarna, astfel poate fi folosit in toate cele 4 anotimpuri.

 

Totodata panourile solare presurizate pot avea boilerul in locuinta sau boilerul deasupra tuburilor. Cele cu boiler in casa sunt mai eficiente, avand in vedere ca doar colectorul este afara.

 

Panourile solare nepresurizate contin tuburi vidate cu apa in interior si se pot folosi in sezonul cald (martie-noiembrie). Pe timpul iernii trebuie golite pentru a evita spargere acestor. Alimentare panourilor nepresurizate se face prin vasul flotor, sunt usor de montat fara prea multe cunostinte in domeniu.

 

Panourile solare pentru apa calda nepresurizate trebuie montate la o inaltime mai mare pentru a avea presiune. In cazul in care presiune nu este suficienta, se poate monta o pompa pentru ridicarea presiuni, aceasta avand rol de a prelua si impinge apa in instalatie, catre consumator. 

 
Pentru a beneficia de cel mai bun randament panourile solare pentru apa calda trebuie montate in partea de sud a locuintei.
 
Filtre
«1 2 3 4»