Bine ați venit!

Categorii

Plati sigure 100%

Firma de incredere

Prima pagină Formular pentru returnare produse

Formular pentru returnare produse

 

Legislatie

În Romania, reglementările cu privire la drepturile consumatorului sunt prevăzute în OUG nr. 34/2014 după cum urmează:

Dreptul consumatorului de a returna produsul comandat, fară să fie nevoit să justifice acestă decizie sunt reglementate în OUG nr. 34/2014 art. 13 și art. 14.

Perioada în care consumatorul este îndreptîțit să returneze produsul comandat este de 14 zile de la data în care intră în posesia bunului comandat.

Cheltuielile de returnare sunt acoperite de consumator.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare ca în momentul livrării, împreună cu accesorile, etichetele și documentele însoțitoare.

Produsele deformate, zgâriate, cu urme de ciobituri, urme de folosintă excesivă sau care prezintă modificare fizică nu se vor accepta pentru returnare.

 

Exceptări de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 din OUG nr. 34/2014 toate produsele furnizate către consumator și care sunt reglementate în art. 16 din OUG nr. 34/2014.

 

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informează furnizorul cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea formularului de retur.

 

Costuri și taxe speciale pentru renuntarea la cumpărare

Costuri suportate de către cumpărator sunt costuri de retur și transport curier pentru produsul în cazul căruia cumparatorul renunța la achizitionarea produsului în termen de 14 zile de la recepția produsului. ( art.14. punctul 2 ). De asemeni dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, se va solicita o taxă pentru readucerea în stadiul initial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de pret rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );

Costuri suportate de către vânzător:

Produs ce nu este conform cu specificațiile din oferta vânzătorului.

Produs ce nu este conform specificațiilor menționate în comanda cumpăratorului.

 

Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vânzător(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4) prin completarea următorului formular de returnare produs (e):

Campuri marcate cu * sunt obligatorii.

Produse noi

Cele mai vândute produse